Distripoint heeft in samenwerking met Energy-IO een unieke oplossing ontwikkeld om energieverbruik op sub-niveau zichtbaar te maken. De jarenlange ervaring in kastenbouw bij Distripoint en de jarenlange ervaring op het gebied van energiemonitoring/energiebesparing bij energy-IO hebben geleid tot het ontwikkelen van modulaire meetkoffers voor het monitoren van zowel elektra als wel gasverbruik. 

De ervaring leert dat een fabriek al snel 50 tot 100 meetpunten nodig heeft om een goed inzicht te krijgen waar en wanneer het energieverbruik plaats vindt. De ontwikkelde oplossing zorgt voor een verlaagde drempel om dit energieverbruik inzichtelijk te maken en een project verdient zich doorgaans binnen een jaar terug.  Doorgaans kan men rekening houden met een besparing van 10% op de energierekening.  Meten is weten maar meten + analyseren = besparen!

Het prefab concept zorgt voor een groot aantal voordelen:

  1. De kosten per meetpunt worden zeker met een factor 3 tot 4 verlaagd.
  2. De montage kosten worden enorm versneld en verlaagd. De fouten die ontstaan tijdens montage (van losse componenten in het veld) worden praktisch geheel geëlimineerd.
  3. De prefab meetkoffers worden voordat zij geleverd worden volledig getest. Hierdoor worden de fouten op gebied van datacommunicatie voorkomen.
  4. De meetkoffers worden op afstand onderhouden op werking, updates kunnen op afstand worden uitgevoerd en eventuele configuraties kunnen op afstand worden doorgevoerd. Hierdoor blijven de meetkoffers operationeel en up to date met de laatste software/stand der techniek.
  5. De meetkoffers kunnen de energie data naar ieder willekeurig systeem versturen maar ook beschikt energy-IO over haar eigen platform voor data verwerking en data analyse.

De oplossing wordt toegepast in Utiliteit en industrie en is de eerste stap voor veel bedrijven om een grote stap te zetten in de verduurzaming van de onderneming. Gerenommeerde namen behoren tot de referenties en kunnen worden opgevraagd bij energy-IO. Zie ook:  Meetkoffer helpt bedrijven energie besparen – YouTube

Voor een nadere toelichting op het werkingsprincipe zie ook:  www.energy-io.nl